Home » Ruta Constanta

MSTS – 10 minute de film pe linia 48 Constanta

12 March 2009 No Comment 939 vizualizări


Zilele acestea am reusit sa fac repaintul unor vagoane “g15_gt8su_3202” realizate de autorul german Ralf Kölsche (Graph15) si transformate de mine in variante asemanatoare vagoanelor romanesti. Sigur ca mi-as dori un veritabil V2A sau V3A, dar la chestia asta chiar nu ma pricep. Din pacate lucrez singur la ruta si inca nu am invatat si chiar nu am avut timp sa invat sa lucrez in 3D. Mi-ar fi placut sa am si colaboratori la constructia acestei rute dar din pacate acest deziderat pare imposibil de realizat. Mai ales ca nu pot oferi decat un nume pe foaia explicativa a rutei si pe genericul acesteia.

In acest mic fimlulet, de numai 10 minute (yutube nu permite mai mult), se poate vedea cum traficul din psima activitate a rutei se desfasoara pe parcursul catorva statii de pe linia 48, resp. 48/. Mai am de reglat opririle vehiculelor, lungimile statiilor si capacitatea lor astfel incat sa se stea putin in statii. Mai am destule! Dar pentru inceput putei vedea in filmulet cam ce vreau sa fac din aceasta ruta. Va putei lesne imagina ce frumos se va vedea traficul in centru, acolo unde se vor cumula mai multe linii pe un sector de drum, unde se vor intersecta linii de tramvai. De curand am descoperit si faptul ca se pot pune troleibuze in MSTS. Am comandat CD-ul care contine asa ceva la Praga si astept cu nerabdare sa vina mai ales ca am acordul autorului ca sa folosesc elemente din ruta respectiva.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Ruta are inca numeroase probleme de rezolvat. Liniile 48, 48/ si 43, la care am ajuns deja la stadiul de montare semafoare, sunt inca nefinalizate. Le parcurg mereu si vad erorile apoi le rectific. Ceea ce am crezut la inceput ca va fi o joaca de copii se dovedeste a fi un exercitiu complex de meticulozitate, de rabdare si staruinta. Multe encunoscute imi s5tau inca impotriva si incercarea mea primitiva s-a transformat in cel mai amplu proiect (dupa diorama) din viata mea.

Este foarte mult de lucru la ea. Am atâtea de făcut că nu mi-aş putea imagina un termen de finalizare. O dată ce termin ruta (ca funcţionare), vreau sa creez câteva repere specifice Constanţei. Apoi particularizarea fiecărui tramvai.Apoi staţiile şi intersecţiile. Încă nu am creat marea şi lacurile şi sincer nici nu vreau să ma gândesc încă la faptul că habar nu am cum să le creez… Vreau să fie ceva de excepţie. Să rămînă ceva bine făcut în urma mea! Lumea să se bucure iar nu să mă înjure şi pentru asta nu mă grăbesc!

Timpul necesar colectarii de poze si editarii materialului pentru site este destul de mare si ca atare nu intotdeauna reusesc sa pun pe site si pe forumuri tot ceea ce realizez la aceasta ruta. Imi cer scuze daca uneori explicatiile sunt simple si lapidare.

Leave a response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.