Home » Tunare Masinute

Oltcit CLUB DeAgostini – modificari

15 February 2012 6 Comments 1,589 vizualizări

Dupa cum am descris in prezentare, masinuta este mult mai bine realizata si mai atent lucrata decat predecesoarele sale de la DeAgostini. Eu unul am avut un asemenea exemplar si l-am condus ceva vreme, si tocmai de aceea am tinut mortis sa il reproduc in vitrina mea. Ca atare am trecut la treaba, desi o raceala cumplita m-a tinut mult in frau.

Mai intai am demontat jucaria, dupa indelungi investigatii am descoperit ca numarul din spate tinea loc de piedica pentru demontare, asa ca am reusit cu multa atentie sa-l dizloc, desi era chiar lipit. Interiorul l-am configurat cu mult gri, nuante diferite pentru bord+portiere si pentru scaune… Cred ca era mult mai eficient daca se turna acest interior din masa plastica de culoarea gri. Sincer, nu stiu cine asigura consultanta de specialitate la DeAgostinii, dar nu este primul model piturat total anapoda. Si Dacia 1100 a primit culoarea de broasca hidoasa, un verde cudat, care nu a fost in gama culorilor de baza. Poate ca unele au iesit de pe banda colorate dupa cum aveau vosea in depozit, dar trebuia ca specialistul de la DeAgostini sa aleaga modelul cel mai frecvent de pe soselele patriei. Normal daca o fi vreun chinezoi sau rusnac care alege dupa ureche sau dupa cum are vopsea chinezul in magazie. Mare pacat, pentru ca am asteptat mult aceasta jucarie si surpriza colorarii ei in verde broscaliu m-a dezamagit total. In fapt chiar DeAgostini si-a cam dat cu tesla in picior, stricand frumusete de masina la final, pentru ca in ansablu, macheta este cea mai bine realizata din gama de Romanesti de pana acum. Nota 9 din partea mea la detaliidar si nota 5 la vopsire. Interiorul, desi foarte bine si corect reprodus, prmeste nota 9 pentru realizare si nota 4 pentru alegerea neinspirata a culorii negre mortuare.

Dupa ce am scos tot ce era pe masina, am trecut la vopsirea in doua straturi cu spray auto acrilic, exact vopseaua pe care a avuto raposatul meu. Voseua acrilica, chiar si iarna, pusa pe calorifer se usuca in 10 minute. Asa ca nu am avut mult de asteptat. Mai greu a fost sa fac cu markerul negru toate chederele si ornamentele masinii. Mai apoi am montat geamurile si restul de piese, iar la final am dat o nota de culoare cu galben pe stopuri si lampile de semnalizare. Ornamentul de deasupra usilor, l-am desenat cu marker negru permanent, lungit dealungul habitatului si a haionului, pana la stopurile din spate, asa cum era corect, desi masinuta, nu are evidentiat in relief, corect, acest ornament specific Olteanului!

Jucaria va sta la loc de cinste in vitrina mea, dupa stagiul de doua saptamani pe birou in fata calculatorului, asa cum am obiceiul cu fiecare masinuta…

6 Comments »

 • ALex said:

  O sa ti-o aduc si eu sa ii faci semnalizarile laterale si stporile de pe spate…

 • Petru said:

  Frumos, acum chiar arata ca o macheta.Felicitar!!

 • alex said:

  Trebuia sa faci la imprimanta si numerele de inmatriculare pentru macheta gri.Sa para mai original.

 • tom said:

  Te rog sa-mi spui cum ai dat jos geamurile fara sa le indoi ori sa le spargi. Am reusit sa irosesc un exemplar de Oltcit aseara, dupa ce am facut geamurile praf.
  Pe de alta parta, stergatoarele le-am scos doar partial, in sensul ca nu am reusit sa scot si tijele de plastic cu care acestea se infig in caroserie, in gaurile respective.
  Ma gandesc deja ca, la exemplarul numarul 2, sa acopar pur si simplu geamurile si sa incerc sa-l vopsesc asa.
  Si o ultima intrebare: cand ai dat cu spray-ul cu vopsea ai smirgheluit mai intai caroseria ori ai dat direct peste vopseaua verde?
  Astept un semn, multumesc mult de tot!

 • Prognosis (author) said:

  @tom

  -ca sa dai geamurile jos, dupa ce desfaci masinuta, folosesti bormasina cu un spiral de 3 mm ca sa inlaturi gulerul de la niturile cu care geamurile sunt fixate.
  -ca sa iasa bine stergatoarele mai intai trebuie sa tai cu caterul in spate, sub capota, topitura axului si apoi iese usor
  -am curata cu alcool caroseria, am astupat sigla spate si am dat direct cu spray

  data viitoare insa, ca pregatesc Dacia 1300, voi decapa vopseaua mai intai cu lichid de frana in care scufunzi 24 de ore jucaria
  fireste fara plastice pe ea

 • tom said:

  Multumesc mult.
  O sa ma apuc din nou de treaba diseara, sper ca de data aceasta sa iasa totul OK.

Leave a response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.