Home » Atelier Simulator

Pupitrul de comanda – varianta 2 (2)

4 September 2009 3 Comments 1,404 vizualizări


Am terminat si incasetarea placii de comanda. Pupitrul este gata si complet functional. El se conecteaza simplu doar introducand mufa in locasul pentru tastaura din spatele calculatorului, ca o tastatura obisnuita. Pupitrul este verificat si testat in joc si functioneaza la parametru pentru locomotivele diese, electrice si mecanice (automotoare). Nu am facut teste pentru aburoase pentru ca nu am niciuna si nici nu stiu sa le conduc.

Pupitrul este extraordinar si se manevreaza cu foarte mare usurinta chiar si pe intuneric. Sub placa de fund am amplasat 4 ventuze miniatura, care se lipesc usor de masa si imobilizeaza ansablu pentru o mai usoara manipulare.

Deocamdata aceasta inovatie a mea rama in stadiul la cere se afla, dar in functie de posibilitatile financiare voi incerca inca un proiect, ceva mai amplu, dotat si cu ceva electronica pentru apropierea de un simulator. Adica lumini de semnalizare ale comenzilor, releu de blocaj pentru pornirea fara ventilatie, etc.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

3 Comments »

  • Dumitru said:

    Interesanta realizarea! Cam la ce pret va ganditi sa o comercioalizati?

  • Catalin said:

    Felicitari!!!Inca o realizare home made de efect.Presupun ca la baza acestui proiect sta o simpla tastatura la care ati legat acele butoane.Va recomand sa montati si leduri de stare,cam cum sunt cele de pe pupitrul de comanda a locomotivei.

  • Matei Melinte said:

    Ce fel de tastatură ați folosit? Știu ca e nevoie de o tastatură cu placă de circuit ca să poți sa o cositorești

Leave a response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.