Home » Filme atelier

Film reconditionare BR 01 Piko -1

15 August 2009 No Comment 556 vizualizări

Noua mea achizitie, sufera de aceleasi probleme ale iluminatului. Becurile din dotare, se aprind la tensiuni prea mari. Lumina nu este suficienta la viteze mici abia daca se mai vede.
Asa ca trecem pe led-uri !
Mai intai am facut tenderul! Am scos becul din dispozitivul sau, fara sa deteriorez cumva fasungul. Asta in ideea ca vreodata, daca voi trece pe digital, poate ca voi folosi becuri! (foto 2 si 3)
Apoi, am aranjat piciorusele unui led bipolar bicolor (galben-rosu) astfel incat sa faca contact exact pe soclul becului. In prealabil am izolat piciorusele ledului si am pus o fasie de izolator pe lamela de jos a fasungului! Am indoit piciorusele ledului astfel incat sa agate lamelele fasungului si sa ramana ancorat in ele.
Apoi, am deslipit o legatura la fasung (firul) si am inseriat cu el un rezistor de 1200 ohmi, pe care l-am mascat sub suportul motorului! (foto 6)
Ultima operatiune, am schimbat pozitia firelor de alimentare a fasungului pe slotul suportului de decodor si le-am mutat pe paralel cu firele de alimentare ale motorului tinand cont de sensul de mers al masinii.
Am repus contragreutatea si masca tenderului si …gata!

Leave a response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.