Home » Tunare Masinute

Reconditionarea unui Ford A

13 September 2012 No Comment 983 vizualizări

Achizitionat de okazii.ro, fordul A era nitel darapanat, plin de praf si cu bara din fata rupta iar cea din spate lipsa. Nu avea nici lampile de semnalizare de pe aripile din spate. Drept urmare, s-a trecut la treaba in Atelierele PanArin, pentru ca dispozitia Guvernatorului din Slobozia Mare, este sa se pregateasca o expozitie cu materiale auto pentru sarbatoarea de 32 noiembrie! Meseriasii s-au mobilizat si au prestat ceva ore de lucru peste program pentru reconditionarea antichitatii automobilistice. Dupa curatarea cu alcool isopropilic (diluat 50% cu apa distilata) a plafonului, culoarea s-a revigorat si murdaria a disparut. Restul masinii a fost curatata cu CIF diluat si periuta moale.

A urmat dezmembrarea mobilierul pentru vopsire, ami ales ca scaunele din fata erau hidos si inegal lipite de podea. S-au vopsit scaunele si volanul, portierele interior si manerele usilor. Apoi a fost lipita bara frontala iar pentru spate s-a confectionat prin imporovizare, o bara obtinuta din una de Dacia 1300. Semnalizatoarele de pe aripile din spate au fost reproduse din scobitoare de lemn. Jantele au primit si ele inele nichelate. Dupa finisarea montajului, masina a trecut prin sedinta foto si apoi a plecat spre organizatorii expozitiei. Acestia au receptionat vehiculul, dar au cerut refacerea semnalizatoarelor spate din alt material, fapt care se va lua in calcul la urmatoarea programare a reviziei autovehicului din colectia clasica.

Leave a response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.