Home » Tunare Masinute

Reconditionarea unui Wartburg – 5

30 April 2011 3 Comments 1,699 vizualizări


Lucrarea de reconditionare a machetei Wartburg 19-67 produs de Piko, a continuat cu realizarea instalatiei de semnalizare politieneasca! In acest scop, am decis ca pe langa girofarul clasic, sa infrumusetez jucaria cu doua stroboscoape, mai ales ca, prietenul meu Razvan Marin, mi-a daruit un montaj provenind de la o lanterna deteriorata de bicicleta , dar care avea un cip capabil sa imite stroboscoapele de care aveam nevoie. Astfel, am demontat de pe carcasa lanternei montajul respectiv, l-am adaptat la cerintele mele extragand comutatorul de actionare, pe care l-am pozitionat in caseta de comanda. Montajul propriuzis a fost locat pe caroserie, in spatele banchetelor, de unde am tras conductorii la cablajul facut pentru girofar si la cel confectionat pentru partea frontala a masinii. La girofar am montat un led alb neon, iar la stoboscoape am folosit doua led-uri albastre. Tot cu aceasta ocazie, am refacut farurile lipsa folosind un plexiglas transparent de 3 mm grosime, polizat la forma farurilor si gravata in relief cu pila triunghiulara astfel incat sa semene cat mai mult cu ceea ce imi amintesc eu sa aratau farurile originale, pierdute in negura copilariei… Pentru iluminarea lor am folosit doua led-uri alb/cald, ce vor fi actionate din comutator. Urmeaza inca o etapa de lucru la iluminare, in care vreau sa montez in prima faza farurile si pozitiile pe spate, ulterior adaugand sistemul de semnalizarea a directiei si a mersului inapoi.

Tot cu aceasta ocazie, am reparat si montat claxonul original al masinutei….
Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

3 Comments »

 • PetricA said:

  Foarte frumos, superb

 • Alin said:

  Buna ziua! felicitari pt. ceea ce ati realizat.
  Am din copilarie un wartburg cu aceleasi probleme ca al dvs.
  M-am apucat sa-l reconditionez (directie, capota, motoras), iar in paralel sa vad daca se gasesc de vanzare pe net. Am gasit pe ebay germania, http://www.ebay.de, la preturi f. rezonabile.
  Vazandu-va pasionat, m-am gandit ca ati vrea sa stiti acest lucru.
  Va doresc o zi buna,
  Alin

 • Prognosis said:

  Alin ma bucur mult ca ai demarat actiunea de reconditionare! Astept vesti si poze! Mult succes!

Leave a response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.