Astazi, in asteptarea fondurilor europene pentru trenulete, am continuat lucrarile de restaurare a masinutei Warburg. In primul rand am refacut telecomanda, prin restaurarea cutiei, configurand alti pereti despartitori facuti din plexiglas. De asemeni, am refacut placa de baza pentru circuite, cea originala fiind din plastic de 1mm grosime. Am regandit amplasarea butoanelor si in consecinta am confectionat o noua placa din cablaj pentru teste. Pe el voi monta atat butoanele de actionare a masinutei, cat si noul sistem de guvernare a directiei, bazat pe mecanismul de actionare a macazului si servo creat pentru diorama. Practic, directia va fi actionata de un potentiometru care va misca un servo miniatural. Voi reveni si cu schema electronica dupa ce o voi fi pus in practica.
Tot azi am aranjat putin caroseria. Am scos toate reperele de pe ea, am relipit cele doua componente ale sale, cea de jos culoarea kachi si cea de sus, crem. Erau lipite empiric, cu topirea unor elemente comune cu pistolul de lipit sau cine stie cu ce, iar la marginea dintre cele doua piese se vedea foarte urat imbinarea, cu fante mari si inegale. Astfel, dupa ce am rearanjat piesele sa vina bine, am diluat kit auto si am astupat cu grija fanta de-a lungul lipiturii. Am chituit toate imbinarile si pe afara si pe dinauntru si am lasat la uscat. Urmeaza slefuirea si revopsirea jucariei. Initial am vrut sa o fac rosie, dar cred ca este mai bine sa caut revopsirea in culorile originale.
Am mai lucrat si la refacerea canapelelor si a bordului distruse in tentativa mea empirica de a modifica tractiunea si directia, pe timpuri, cand nu se gaseau atatea piese si elemente de lucru ca acum si cand a trebuit sa fac loc unui angrenaj mai mare atat la tractiune cat si la directie. Am completat bucatile lipsa cu material ABS, lipit cu superglue si chituit ulterior.
Leave a response!