Home » Tunare Masinute

Reconditionarea unui Wartburg – 6

3 May 2011 3 Comments 2,456 vizualizări


Lucrarea a continuat cu instalatia de semnalizare a schimbarii directiei de mers. Aceasta instalatie functioneaza in functie de pozitia rotilor din fata, astfel ca atunci cand ele sunt pozitionate pe direct inainte, luminile de semnalizare sunt stinse, iar cand masina executa viraje stanga/dreapta, luminile se semnalizare se aprind intermitent si pe fata si pe spate. Discul care comanda aceste lumini este actionat de servoul directiei si se vede in imaginea urmatoare.

Photobucket

Photobucket

Diodele folosite sunt de 1,8 mm, de tip punctiform, iar montajul care le asigura intermitenta provine dintr-o alta jucarie chinezeasca, modificat pentru necesitatile actuale. Toete luminile frontale sunt pe o singura rigleta, demontabila prin arcuire, fara suruburi si fara lipituri astfel incat se poate interveni in orisice moment.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Rigleta pentru luminile din spate, careia i se vor adauga cat de curand inca doua leduri rosii pentru stop pe frana, plus unul alb pentru mers inapoi! Rigleta se fixeaza cu ajutorul unui surub.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

3 Comments »

  • eRGe said:

    nu ma pricep dar cred ca se poate interveni la latenta semnalizarii, intercalat ceva (o rezistenta?) sa rareasca clipocirea, arata de parca ar avea un bec ars

  • Prognosis (author) said:

    Se va schimba montajul cat de curand… sa vina de la Satu Mare!

  • PetricA said:

    Un Wartburg in actiune: http://www.youtube.com/watch?v=-snLUaX2jHA&feature=related

Leave a response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.