Home » Tunare Masinute

Reconditionarea unui Wartburg de … Sibiu

19 August 2012 No Comment 1,067 vizualizări

Anul trecut, prin luna Mai, terminasem de reconditionat masinuta mea cu telecomanda Wartburg. Astazi pot sa declar cu mandrie ca am terminat cel de-al doilea Wartburg cu telecomanda reconditionat. Masinuta apartine unui amic din Sibiu, pasionat colectionar de jucarii vechi. Desi aceeasi marca, produsul de la Sibiu este diferit de al meu. Barile sunt nichelate, cu tampoane aplicate negre, manerele usilor tot nichelate, intre caroserie si sasiu exista un sistem de transmirere a tensiunii catre girofar fara fire, prin lamele de contact, volanul are alt tip de suport, oglinda la interior este montata pe cand la modelul meu este aplicata pe parbriz. Telecomanda este si ea diferita, folosind o baterie patrata de 4,5 volti. Claxonul se afla in telecomanda. Numai sistemul de tractiune este identic cu cel original de la jucaria mea.

Asadar, dupa detoxifierea motorului blocat de imbacseala, dupa curatea si deblocarea angrenajului motor, am trecut la conceperea unui sistem de iluminare faruri pe baza de led-uri, mai economice si mai durabile decat becurile clasice. Practic am regandit sistemul de ghidaj al luminii astfel incat sa folosesc doua led-uri alb natur. Pentru stabilitate am montat un rezistor de 220 ohmi inseriat cu ele si o dioda in antiparalel pentru protectie la mers inapoi, cand led-urile sunt saturate cu curenti inversati. Asta pentru ca la 4 volti si consum pe motor ceva de speriat, o punte redresoare nu face fata si nu asigura curentul necesar pentru aprinderea led-urilor.

Grilele de aerisire de pe stalpii din spate, sunt puse invers, dar din pacate, sunt lipite atat de inversunat prin topire prin spate, incat orice incercare de inversare ar duce inevitabil la distrugerea caroseriei la stalp, asa ca am renuntat la a le mai scoate…

Am modificat si girofarul, renuntand la bec si inlocuind-ul cu led alb. In plus, am confectionat un sistem de lumini rosii pentru pozitii, montat sub capota portbagajului. La final, din o piesa elastica din cauciuc, pentru montarea placilor mama in calculator, am confectionat o antena. Cel mai probabil ca voi face si oglinzile externe, dar ceva mai tarziu, dupa ce tremin si restul de lucrari pentru Sibiu.

Leave a response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.