Home » Tunare locomotive

Renault Traffic HO pe șine – partea a doua

26 August 2010 One Comment 1,885 vizualizări


Rotile folosite provin de la un sasiu de Piko dezmembrat primit de la un amic din Germania. Am ales aceste roti pentru ca sunt foarte frumoase, le-am vazut folosite si la alte tipuri de drezine si in plus, galben si rosu dau foarte bine impreuna, iar ca sa zic drept, arata mult mai bine o roata spitata decat una plina…

Astazi am facut iluminatul. Mai intai am confectionat greutatile atat prin exterior, sub platforma sasiului, cat si in interior, astfel incat am adus jucaria la 100 grame ca sa stea bine pe linii. In spate am ingreunat masinuta cu alte bucati de plumb chiar si in dreptul axului melcat, astfel incat aderenta sa fie cat mai buna.

Trebuie sa mentionez ca fantele pentru osii nu sunt perfect perpendiculare. Ele sunt in lateral mai adanci astfel incat, sub presiunea arcurilor de contact (facute din corzi elastice de chitara), osiile se aseaza mai bine pe neregularitatile sinei. Pe contragreutatea principala, cea din interior, am plasat prin lipire cu banda dublu adeziva, placuta cu ledurile si rezistentele luminilor de pe spate. Pe laterala greutatii sunt placute de circuit care intra fest intre lamele lipite pe partea de jos. Astfel, mecanismul de iluminare impreuna cu greutatea se pot indeparta cu surinta numai prin tragere iar contactul electric se face prin lamele elastice de cupru intre greutate si partea de jos, cutia motorului. Am gandit astfel tocmai pentru ca masinuta trebuie sa fie complet demontabila, pentru a se putea interveni oricand pentru curatarea sau schimbarea motorului. Practic in afara de cutia motorului, nici o alta piesa nu este lipita. Toate greutatile se prind cu suruburi.

Pentru faruri, in fata, am facut o placa de circuit cu doua SMD-uri si un rezistorde 820 ohmi, inseriate, placa ce intra intr-un locas din sasiu si ale carei fire preseaza si ele pe lamele de contact preluand curentul necesar.

Am decupat si repozitionat scaunele in interior fara sa le lipesc, prinderea lor se face in locasuri facute din forex. La fel si bordul masini pe care l-am fixat insa de caroserie cu silicon cald.
Renault Traffic

Renault Traffic

Renault Traffic

Renault Traffic

Renault Traffic

Renault Traffic

Renault Traffic

Renault Traffic

Renault Traffic

Renault Traffic

Renault Traffic

Renault Traffic

Renault Traffic

Renault Traffic

In final nu ar mai fi decat rebobinarea rotorului, fapt care se va intampla maine cel mai probabil. M-am inspirat si din alte imagini de drezine si sincer mi s-a deschis apetitul pentru confectionarea de modele motorizate. Mai am ceva idei si vreau sa fac in continuare un model de motor de interventii gen:

PRIMA PARTE

One Comment »

  • Petrica said:

    Bravo maestre =d> =d>

Leave a response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.