Home » Tunare vagoane

Revizia unui etajat dublu de la Piko – 2

22 May 2011 One Comment 931 vizualizări

Revizia acestui vagon dublu etajat si antic de la Piko, a continuat la cererea posesorului cu modificarea luminilor de interior pe baza de leduri si cu montarea de lampi finale la ambele capete. Vagonul era dotat cu un sistem de iluminare cu cate doua becuri in fiecare vagon, bazat pe placi metalice combinate cu carton. Am regandit intregul sistem si am confectionat placi de iluminare din placa de circuit dublu-placata, pentru a rezolva problema continuitatii circuitelor astfel incat montajul sa nu interfereze negativ cu structura vagonului. Am folosit principiul cu diode la capete pentru redresarea curentului astfel incat sa lumineze interiorul indiferent de directia de mers, iar luminile pozitiei sa se aprinde diferit la cate un capat in functie de directia de deplasare. Pentru iluminarea vagonului am folosit cate doua leduri alb/cald inseriate cu cate un rezistor de 1kohm iar pentru pozitii am folosit cate doua leduri punctiforme rosii, care se potriveau perfect in locasul felinarului original. Acestea doua sunt legate in paralel intre ele si inseriate cu un rezistor de 1 kohm. Pentru eliminarea palpairilor montajul este sustinut de cate un condensator de 2200 micro/ 35 volti montat la ambele capete. Diodele de redresare sunt de tip 1N 4007. Placa realizata se fixeaza de plafon cu ajutorul unor bucati de dubluadeziv.
Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Astfel, un vagon frumos si foarte vechi, a recapatat o noua viata si este gata sa ruleze pe traseele posesorului din Sibiu.

Ca un post script la aceasta lucrare, vreau sa mentionez din nou, faptul ca modificarile si imbunatatirile pe care le aduc numeroaselor vagoane si locomotive, sunt in sistem analog in general, dar se preteaza si la sistemul digital.

One Comment »

  • Petrica said:

    Frumos, cat despre neavizati, ori afacerile lor au de suferit si asta e definitia romanului – sa moara capra vecinului!, ori niste inapti care din nastere au mari probleme de functionare la materia cenusie sau lenesi care au un pc si conexiune la internet, se plictisesc si iau oamenii peste picior.Eu unul cred ca prima varianta (capra vecinului) este valabila, deoarce aceste publicatii GRATUITE, ajuta multi oameni sa-si duca visul la indeplinire si astfel niste “smecheri” pierd niste clienti pe care ii usuca de bani.

Leave a response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.