Home » Ruta Constanta

Ruta Constanta – constructii trasee

22 October 2009 2 Comments 1,617 vizualizări

th_linii-01Ceea ce am dorit sa fie un inceput timid in realizarea unei rute de tramvai, s-a transformat in doua saptamani in cel mai amplu proiect al vietii mele. Am alaturat in acest proiect, visurile mele despre un transport urban decent in orasul natal, transport bazat pe tramvaie, care sunt cele mai fiabile in mediul urban si care sunt totodata iubirea mea secreta in materie de transport in comun. Desi Radu Mazare a distrus transportul pe linie ferata si cel electrificat in orasul Constanta, eu am inceput refacerea acestui tip de transport urban in mediul virtual, imbinand traseele consacrate si distruse de Mazare, cu alte linii pe care eu le-am considerat necesare pentru traficul corect al populatiei si cu linii de tramvai care inlocuiesc in imaginatia mea, traseele de troleibuze (de asemenea distruse de Radu Mazare din considerente numai de el stiute). Acest proiect va cuprinde cateva linii de tramvai corespunzatoare liniilor 100 Gara – Sat Vacanta, 101 Gara – Depou, 102 Faleza Nord – Depou, 103 Gara – Poarta 6, apoi cateva trasee ale troleibuzelor, respectiv linia 41 Gara – Pescarie, linia 43 Gara – Ciresica, linia 42 Tomis Nord – Poarta 1, linia 44 Gara – Centru – Mamaia, linia 49 Poarta 1 – Filimon Sarbu – Palas. Voi adauga si cateva linii imaginare, respectiv linia 105 Sat Vacanta – Medea – Depou prin soseaua de centura Aurel Vlaicu, linia 106 Gara – Cartierul de sud si ce o sa-mi mai vina pe chelie. In final, vreau sa realizez cel mai amplu traseu combinat cu rute de tramvai, in care sa se regaseasca toata pasiunea mea pentru tramvaie si in care fiecare jucator sa isi poata alege trasee pe care sa simuleze o activitate placuta in condusul unui tramvai. Fireste ca va urma si personalizarea unor vagoane din seria G8 –  G15, pentru care am primit acordul scris al autorului german. In afara de acest lucru, colegii din Germania, m-au inscris in concursul anual de constructie rute tramvai din Berlin, care va avea loc pe data de 15 ianuarie. Sper ca pana la data respectiva sa termin ruta, fireste cu ajutorul celor ce se vor implica in acest proiect (care nu sunt multi, in afara de Marius, nimeni altul, asa ca succesul va fi numai al nostru, ca si premiul desigur, daca vom castiga ceva…).

Harta traseele terminate pana azi

La ora actuala, progresul este pentru mine uimitor. Am realizat si definitivat liniile pentru traseele 100, 101, 102, 41 si 43. Iata cateva imagini din ceea ce am realizat pana acum. Din pacate, din cauza faptului ca MSTS nu suporta bucle inchise, unele din montajele de la capetele de linii sunt imaginare, asta numai pentru a functiona jocul, fapt care duce oarecum la un disconfort (pentru ca nu am putut respecta realitatea). Dar, pentru ca sunt un tip cu imaginatie si pentru ca oricum, transportul din Constanta nu era pe placul meu, am reconfigurat aceste capete de linie potrivit functionalitatii simulatorului. Am deprins in aceste zile, procedee si metode complexe de configurare a intersectiilor specifice liniilor de tramvaie, lucrari extrem de complexe si care mi-au mancat nervii si zilele pana am deprins procedurile si pana am invatat bucatile de linii necesare configurarii traseelor dupa dorinta mea si dupa utilitatea necesara.

Cap de linie Sat vacanta

Photobucket

Cap de linie 101 depou

Photobucket

Cap de linie zona gara

Photobucket

Cap de linie 102 Faleza Nord

Photobucket

Cap de linie 41 Pescarie

Photobucket

Detaliu intersectie linii CP Pescarie

Photobucket

Detaliu intersectie in toate sensurile CET Medea

Photobucket

Linia ce duce la depou si ocoleste pe la fabrica de celuloza

Photobucket

Pentru ca sunt foarte prins de mirajul lucrului la acest proiect, nu cred ca voi mai avea timp sa postez pe multele forumuri unde sunt membru activ, dar voi face tot posibilul ca in fiecarea seara, la sfarsitul zilei de munca, sa pun macar aici stiri despre progresul acestui ultim proiect al meu, pe care sper sa ajung sa-l duc pana la final…

2 Comments »

  • Alex said:

    Foarte frumos ! Sa stii ca duc dorul unei plimbari cu tramvaiul, cateodata imi pare rau ca nu se mai foloseste acest mijloc de transport in CT.

  • Roxana said:

    Foarte interesant. http://www.echipaconstructii.ro felicita autorul acestui articol precum si proiectul in sine.

Leave a response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.