Home » Diorama in 2010

Scara acces pentru lucratorii feroviari

29 April 2010 4 Comments 997 vizualizări

29 aprilie 2010

Intrucat lucrarile de intretinere la calea ferata din preajma orasului Blumenberg, in zona inferioara, necesitau interventii rapide ale meseriasilor feroviari, care erau obligati sa ocoleasca cateva sute de metri si apoi sa circule in lungul caii ferate in situatii de nesiguranta, inginerii de la CF PanArin au dispus construirea unei scari de acces rapid de la nivelul garii la calea ferata din vecinatate aflata undeva mai jos. Dupa masuratorile de rigoare, lucratorii au inceput realizarea si montarea unei astfel de scari.

Am folosit material de baza cartonul din care am taiat placa de baza a scarii usor curbata pe relieful acostamentului. Am trasat liniile treptelor din 4 in 4 milimetri.
Orasul din Sufragerie

Orasul din Sufragerie

Treptele au fost taiate din acelasi material si lipite impreuna cu o bordura de siguranta pe lateral.

Orasul din Sufragerie

Orasul din Sufragerie

In partea superioara am confectionat o platforma de stationare tot din carton.

Orasul din Sufragerie

Dupa vopsire, scara afost fixata provizoriu in coasta zidului si sustinuta de doua barne din… scobitori. Tot odata, din forex de 1 mm grosime am confectionat si amplasat dalele de beton pentru circulatia pietonale, ce fac legatura peste linii cu peronul central al garii Blumenberg.

Orasul din Sufragerie

Orasul din Sufragerie

Cu acest prilej, in asteptarea uscarii si intaririi lucrarii, s-a procedat la balastarea liniilor ce fisesera modificate cu un an in urma, dupa intoarcerea de la ProTV, cand un tren a deraiat si drept urmare s-a modificat lungimea poeroanelor si s-a inlocuit un macaz curb defect din fabricatie.

Orasul din Sufragerie

S-a balastat pana in zona din spatele scolii, de data aceasta calea ferata fiind fixata cu inclinatia necesara curbelor respective, astfel incat la viteza trenurile sa nu mai sara in curbele din preajma macazului inlocuit.
Orasul din Sufragerie

Orasul din Sufragerie

Maine, lucratorii feroviari sub indrumarea inginerilor, vor monta balustardele de protectie. Preocupat atat de siguranta muncitorilor care traverseaza linia in interes de serviciu, cat si de cea a pasagerilor din gara ce vor traversa linia, inginerul sef a ordonat si amplasarea unui semafor de avertizare pietonala pe care electronistii au inceput sa-l construiasca.

Caile Ferate PanArin va vor tine la curent cu mersul acestor lucrari de imbunatariti in Orasul din Sufragerie

30 aprilie 2010

Lucrarile la scara de acces pietonal au continuat si astazi. Preocupata de siguranta cetatenilor din Blumenberg, conducerea CF PanArin a dispus definitivarea lucrarilor inainte de 1 mai muncitoresc, fapt care a inflacarat muncitorii (mai ales ca li s-au promis prime serioase) si inainte de lasarea serii, dupa ce inginerul sef a verificat lucrarea, aceasta a fost data in folosinta spre fericirea cetatenilor ce nu vor mai fi nevoiti sa ocoleasca distante lungi.

Iata cum au evoluat lucrarile:

Mai intai s-au montat stalpii de sustinere a scarii implantati in zid si apoi cei de sustinere a balustradei, realizati din scobitori…
diorama de la slobozia

Dupa uscare si intarire s-au montat si balustradele

diorama de la slobozia

diorama de la slobozia

diorama de la slobozia

Dupa rigidizarea lipiturilor s-a trecut la vopsire. Stalpii de susutinere ai scarii s-au vopsit in maro (imitatie lemn) iar balustrada in gri.

diorama de la slobozia

Inginerul sef verificand lucrarea…

diorama de la slobozia

Preocupati de siguranta cetatenilor, cei din administratia orasului au dispus alungirea gardului de protectie din zona frontala a Dioramei de la Slobozia… Astfel, astazi s-au montat stalpii de sustinere si s-au sudat balustradele. Maine, de 1 mai, o echipa de voluntari va incepe montarea plasei de siguranta pentru ca cetatenii care vor alege sa pentreaca la un picnic cu mici si bere in crangul de la marginea orasului, sa nu fie expusi pericolului.
diorama de la slobozia

Cu aceasta ocazie, primaria din Blumenberg si Primarul Prognosis, au anuntat ca lucrarile la aductiunea de apa au fost finalizate si ca apa furnizata orasului Blumenberg este perfect potabila, nu ca cea din Slobozia. Speram ca acest primar sa nu fie la fel de mincinos ca cel din Slobozia…

diorama de la slobozia

Vom reveni cu stiri pe masura ce lucrarile la imbunatatirea sigurantei cetatenilor din Blumenberg vor evolua!

Iata si un filmulet realizat de CF PanArin

4 Comments »

 • ionel32 said:

  Da era si cazul de o scara in acel loc ,ca din gara pana ce ajungeau lucratori CF acolo pe jos se facea ora 12 si intrau la masa si uite asa trecea ziua de lucru.
  Super frumoasa realizare

 • ionel32 said:

  Am observat schimbarile ,arata mai bine asa este super.

 • Relu said:

  Ca sa vedeti ce a facut primarul din Sinaia pentru modelismul feroviar romanesc http://www.youtube.com/watch?v=Cm0tHSD9dls&feature=related
  Primarul din Slobozia… se scalda in alte ape!@

 • Prognosis (author) said:

  Hmm! Asa e! Sper sa nu astepte sa mor ca sa organizeze o expozitie in memoria mea :))

Leave a response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.