Home » Lucrari de electrificare

Semafor in doua culori

15 August 2009 No Comment 1,111 vizualizări

Pentru confectionarea semaforului am ales sa utilizez piese dintr-un joc lego original. Ideea era de a folosi forma de cutie direct a unei piese si de a nu confectiona manual atatea cutii. Pisesle lego au astfel de exemplare care sunt prevazute cu un guler special unde poate fi montat foarte eficient un LED!
Photobucket

Am ales aceste doua piese care se combina frumos si se aseamana zic eu cu un semafor…

Photobucket

Am gaurit una din pese pentru a introduce ledurile…

Photobucket

Am combinat cele doua piese dupa ce am taiat bordura gaurii astfel incat sa arate a umbrar de lumina pentru bec!

(ulterior am adaugat para-solare la toate semafoarele) ACESTEA SE POT VEDEA AICI!

Photobucket

Dupa montarea ledurilor si lipirea definitiva a cutiei, am rotunjit colturile acesteia cu pila si am vopsit cu negru lipitura!

Dintr-o pasta de pix metalica am facut stalpul. Am ales pasta metalica pentru ca este mai rezistenta si mai tarziu, dupa ce voi face scarita din sarma de alpaca, o voi putea cositori usor pe stalp!
Photobucket

Tot din piese lego am facut un ponton de sustinere a corpului semaforului!

Photobucket

Tot din piese lego am facut suportul de jos, astfel incat sa poata fi scos in orice moment corpul superior al semaforului fara alte probleme decat desfacerea firelor dedesubt!
Piesa suport se fixeaza pe blat cu un mic hollsurub!

Prima scara am confectionat-o din sarma de alpaca bratele, iar treptele sunt din capse de capsator pentru hartie, lipite cu pistolul cu fludor. Pentru a-mi usura munca am confectionat dintr-o bucatica de lemn de brad, o matrita, pe care am desenat forma scari si apoi cu bomfaierul am santuit desenul astfel incat piesele scarii sa intre ferm in locasul lor si sa ramana acolo in timpul procedeului de lipire.

Am lipt treptele apoi am taiat surplusul de material, am finisat cu smirghel si cu pila imbinarile si apoi am vopsit scara cu negru.

La final am executat gauri de diametrul sarmei alpaca si am introdus scara si am lipit-o cu picatura atat in cutia semaforului cat si pe blat.

Ulterior am facut scarile muuuult mai usor, decupand practic scari gata facute dintr-un … plici de omorat muste sau dintr-o sita de macaroane. O sita cu ochiurile pe masura scarii. Acestea le-am slefuit frumos cu smirghel si dupa ce le-am lipit cu picatura pe corpuri, le-am vosit cu negru, economisind in felul acesta o gramada de timp.

Imagini din mai multe unghiuri:
Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

In circuitul tronsonului 1, semaforul functioneaza in cadrul schemei de automatizare A1 si resp. A2, pe care le gasiti la SCHEME!

Leave a response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.