Home » Lucrari de electrificare

Semafor in trei culori -varianta cu led bicolor!

15 August 2009 No Comment 1,000 vizualizări

Pentru confectionarea semaforului am folosit acelasi procedeu ca la SEMAFORUL in 2 CULORI! , utilizand cu mare succes piese dintr-un joc LEGO original, piese dintr-un plastic de foarte buna calitate!

Dintr-o mina de pix metalica am facut stalpul. Am ales mina metalica pentru ca este mai rezistenta si pentru ca prin masa metalica a acesteia se transmite in cutia semaforului curentul de +!
Ledul galben este un led pulsator iar ledul rosuverde este un led bicolor cu trei picioruse si plusul comun. In acest fel am numai trei fire care trec prin mina de pix, respectiv galben-, rosu- si verde-, masa comuna fiind pe + si facandu-se prin corpul pastei de pix. Adica in cutia semaforului am lasat acest piciorus mai lung si usor arcuit astfel incat sa dea in masa minei de pix, iar sub blatul dioramei, un alt cablu monofilar, usor arcuit, da la fel contact in masa minei de pix

Para-solarele sunt facute din tabla subtire de cupru si lipite cu picatura apoi vopsite!

Tot din piese lego am facut suportul de jos, astfel incat sa poata fi scos in orice moment corpul superior al semaforului fara alte probleme decat desfacerea firelor dedesubt!
Piesa suport se fixeaza pe blat cu un mic hollsurub!

Imagini cu probele de lumini la toate cele trei culori:
Photobucket

Photobucket

Photobucket

Leave a response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.