Home » Lucrari de electrificare

Semafor rutier home made

6 November 2010 2 Comments 1,775 vizualizări


Dupa cum scriam intr-un post anterior, am proiectat si executat un semafor rutier necesar unei reglemetari a circulatiei pe Diorama lui Prognosis. Am decis ca incepand de azi, Orasul din sufragerie sa nu mai fie facut public orin denumirea de Diorama de la Slobozia, asta pentru ca administratia locala nu merita sa fie evidentiata nici macar in gluma in legatura cu diorama mea.

Revenind la semafor, va voi exemplifica mai jos implementarea semafoarelor electrice in sistemul rutier din Blumenberg. Acesta a fost realizat pe baza unei scheme simple, de lumina dinamica in 4 timpi, modificata de mine spre a servi scopului propus. In fapt am eliminat un timp, am dublat apriinderea la galben si am marit timpul de mentinere. Schema dupa care am lucrat o gasiti AICI

O schema mai complexa de semafor gasiti AICI
semafor rutier H0

semafor rutier H0

Din ABS de 1 mm grosime am facut corpurile de lumina… Stalpul este din mina de pix iar parasolarul este din tub plastic de la betigase de curatat urechile.  In rest nu e mult de zis, atentie si pasiune ingemanate cu migala si iata ce a iesit:

semafor rutier H0

semafor rutier H0

semafor rutier H0

semafor rutier H0

semafor rutier H0

Photobucket

2 Comments »

  • Boufinho said:

    Foarte frumos domnu Panait. Chiar ma gandeam cand o sa vad si semaforul terminat :).Superb. Abia astept sa il vad live :D.

  • macmac said:

    super tare, chiar nu avem vreo idee cum sa fac un semafor

Leave a response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.