Home » Tunare Masinute

Trabant P50 la revizie de nou!

11 April 2012 One Comment 978 vizualizări

Nu am rezistat tentatiei. Cred totusi ca DeAgostini a aflat de mine si face inadins belele la machete, pentru ca eu sa am ce sa bricolez la fiecare aparitie. Desi nu sunt un fan Trabant, am apreciat aceasta masina si deseori mi-am lipit nasul de geamul cate unui exemplar ca sa ma uit inauntru in copilaria mea. Machetuta mea a trecut imediat pe bancul de munca, desi de dimineata planificasem o alta lucrare.

Pentru inceput am descompus jucaria si cu un cater am indepartat bavurile care tineau sasiul stramb in imbinarea cu caroseria. Dupa o usoara fortare in contra imbinare (si o preincalzire deasupra unui bec aprins) sasiul si-a recapatat pozitia corecta si rotile s-au asezat cuminti toate pe asfalt. Pentru ca volanul si bordul sa vina la locul lor, cu o pila de smirghel am ajustat nitel prin polizare unghiul la care se lipeste bordul pe restul de mobilier.

Fireste ca am curatat cu lichid de frana rugina de pe ax si rotile se invart acum usor. Mai departe, la interior am vopsit cum se cuvine bordul in culoarea masinii. Pentru obtinerea nuantei corespunzatoare, am combinat alb acrilic cu nitel albastru si prin teste repetate am obtinut o culoare ca si originalul. Cu aceiasi culoare am vopsit portierele la interior si cu multa migala, sub lupa, am conturat carcasa semnalizatoarelor de pe spate. Tot cu bleu-ul in cauza am facut si retrovizorul din plafon. In bord am facut volanul si manetele albe, ca in poza din revista. La fel si aripile spate care se vedeau pe langa canapeaua din spate. Scaunele din fata si canapeaua au capatat o nuata aramie. Am confectionat geamurile portierei din resturi de pe la casutele mele de trenulete. Manerele interioare si teava de esapament au capatat argintiul specific.

Dupa ce am indreptat farurile cu rizurile asa cum trebuie, le-am fixat cu adeziv revell si la fel am facut cu stopurile care cadeau. Am fixat si oglinda si la final am trimis masinuta la un test-drive in parcarea supermarketului cu care v-am obisnuit. Soferul mi-a comunicat multumit ca testul a decurs fara probleme. Acum, masinuta antica se odihneste la locul de onoare, in fata monitorului, unde va trona timp de doua saptamani, pana la o noua aparitie DeAgostini, despre care pun mana in foc pentru ca sigur va avea si ea probleme, asa cum sta unui DeAgostini care se respecta, dar care nu da doi bani pe clientii sai!

One Comment »

  • Bogdan said:

    Foarte frumoasa. aveti ceva talent,nu gluma!

Leave a response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.