Home » Tramvaie

Tramvaiul clasic V 09 -3

5 November 2012 No Comment 1,035 vizualizări

Am continuat lucrarea si am modificat pantograful orientandu-ma dupa fotografii. L-am lungit astfel incat acum e corect ca dimensiune si am adaugat amortizoarele si am modificat suportul acestuia. Pantograful este mobil si se mentine atat sus cat si jos cu ajutorului unui arculet si a unui mecanism de parghie.

La vagonul tractor am confectionat treptele mobile. La vagonul real, acestea stau in mers pliate pe langa peretele vagonului, iar la oprirea in statii, cand se deschid usile, treptele se lasa pentru a se pasi pe ele. Usile vagonului meu nu se deschid, dar treptele sunt mobile.

Am confectionat cosul salvarii si trucul impreuna cu bara de protectie.

A urmat vopsirea la care am folosit spray auto sintetic. Acoperisul este vopsit cu Revell sintetic. Dupa uscarea definitiva urmeaza corectura dungilor care nu au iesit perfecte, desi am folosit hartie de vopsit auto!

Am confectionat iluminarea la vagonul tractor. Farul central este din prisma de la resturi de kituri de casute. Carcasa este astfel facuta incat se desface de pe sasiu fara interventia pistolului de lipit, ridicandu-se cu ghidul in timp ce instalatia este fixata pe sasiu.

Published on: Aug 10, 2011 @ 8:19

Leave a response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.