Home » Tunare Masinute

TV 12F DeAgostini – Poşta Română

12 May 2012 3 Comments 1,221 vizualizări

Primul modificat dintre cele 4 modele TV 12F am decis ca va ramane galben, asa cum a fost vopsit de fabrica, insa l-am adaptat ca si masina de Posta Romana. Pentru inceput, dupa demontare, am vopsit cu galben paravanul transparent dintre cabina soferului si spatele dubei. Scaunele au fost vopsite cu maro iar partea metalica a portierei precum si cea de deasupra bordului, au fost vopsite cu galben.

In vederea ridicarii masinii, pentru marirea garzii la sol, am facut o comparatie cu ARO M461, dat fiind faptul ca ambele vehicule au fost lucrate pe acelasi sasiu. Am analizat diferentele. Sasiul este putin mai lung la dubita, arcurile mai late si montate mai sus. De asemenea am constata ca si cardanul este mult mai gros la TV decat la M461. In consecinta am procedat la marirea garzii la sol a dubitei. Am extras puntile si am inaltat cu 2 mm punctul de prindere al arcurilor puntilor. Diferentialul l-am facut din o bucata de mina groasa de pix, iar rotunjimea capacelor am dat-o cu ajutorul chitului vopsit ulterior.

La final am revopsit lampile de pozitie/semnalizare fata si am adaugat galben la cele din spate. Am facut imitatia de geam dublu la portiere si am lipit siglele postei. In final am doua masini dedicate acestei institutii, un ARO M461 si o dubita TV 12F. In ultima poza se poate vedea diferenta de garda la sol dintre o masina neprelucrata si cea la care am intervenit.

3 Comments »

 • Raducu Z said:

  Foarte frumos si cat mai adecvat realitatii (marirea garzii la sol + dubla tractiune) Felicitari !
  O sa urmeze : duba de politie, salvare?

 • Prognosis (author) said:

  Evident!Multumesc pentru apreciere!

 • Petru said:

  Este superba masinuta, totusi am o intrebare, mai faceti conversie la o dubita la un microbuz, cu montat geamuri si mobilier? ( oricum sunt sigur ca va iesi ceva minunat).

Leave a response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.