Home » Tunare vagoane

Umbauwagen – imbunatatiri (trix)

3 September 2009 No Comment 515 vizualizări

Garnitura mea de Umberwagen s-a completat cu inca un vagon adus de prietenul OBIWAN la comanda. Este cea mai ciudata garnitura a mea, fiind alcatuita din acelasi vagon produs insa de trei firme diferite. Mai intai am vopsit podelele cu gri metalizat pentru a scoate in evidenta scaunele si peretii.

Apoi am confectionat colectoarele de tensine din lamele elastice de cupru rezultate dintr-o placa de conectare de la un televizor antic pe lampi.

Ledurile de iluminat le-am montat pe o placuta de plexiglas transparent, de lungimea vagonului si lata de 10 mm, cu grosimea de 4mm, cu muchiile slefuite bine, pentru a disipa lumina in cabina. Toate ledurile au fost slefuite cu smirghel in cap, pentru a indeparta partea de lupa astfel ca lumina sa nu mai fie directionata in fascicul. Pentru iluminat am folosit leduri alb-cald, luate de la zeXstar Montate in gauri de diametrul diodelor, cate trei in fiecare parte a vagonului, lipite intre ele cu fir de cupru. La mijlocul vagonului, unde sunt usile, am montat becul de balast care are si rolul de a ilumina aceasta zona.


Referitor la calitatea comparativa a acestor trei vagoane. Observatiile mele prin prisma celui ce a vazut si lucrat efectiv cu aceste produse.

Cel mai prost lucrat, cu dificultati la demontare, incomod in lucru si in montare, este vagonul de la Roco. Totusi, ca detaliere este net deasupra lui Trix.
Cel mai usor de umblat in el, de montat diverse parti, este Fleischmann. Demontarea este de asemenea mai usoara. Ca detaliere tot acesta este pe primul loc. Boghiele chiar au facilitati pentru montarea directionata a lamelelor. Probabil pentru ca Fleischmann are si modelul complet echipat.
Trix are inexactitati in inscriptionare, detaliere slabuta si boghiele nerealiste fata de modelul real. Ai lipsesc locasurile pentru lampile finale acestea fiind simulate in peretele vagonului intr-un mod grosolan si incorect.

Clasament: 1) Fleischmann; 2) Roco; 3) Trix; Lipseste Brava si Marklin care are si vagonul transformat in postal dar pe care este dificil de achizitionat datorita pretului usturator…

Leave a response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.