Home » Tunare vagoane

Umbauwagen postal – imbunatatiri (fleischmann)

13 April 2013 2 Comments 5,619 vizualizări

Published on: Mar 13, 2011 @ 11:31

Ultima piesa din colectia de vagoane Umbauwagen, si anume vagonul semi, postal/cls. II-a, a fost si el supus operatiunilor de iluminare conform colegilor de garnitura. Destul de colorata aceasta garnitura, ea fiind alcatuita din modele ale acelorasi vagoane, realizate de producatori diferiti, despre ale caror imbunatatiri am scris in paginile blogului meu cu ceva vreme in urma. Garnitura este compusa din:

De remarcat faptul ca din toate, vagoanele Fleischmann, sunt pe departe cele mai reusite si ca detalii, dar si ca forma constructiva, desi problema cea mai mare a fost la modelul Fleischmann, cauzata de dificultatea trecerii firului pentru aducerea curentului prin mijlocul surubului metalic de fixare a boghiului. Surubul trebuie gaurit pe centru cu spiral de 0,8 mm, chestie destul de dificila fara o bormasina centrata bine, In plus, surubul metalic se opune obraznic spiralelor mici, care se distrug foarte repede in operatiunea de gaurire contra metalului.

Odata reusita aceasta operatiune, restul e floare la ureche. Am folosit la fel ca la colegii lui, aceleasi tipuri de led-uri alb/cald de 3 mm diametru, slefuite in capul lentilei pentru defocalizarea fasciculuilui, leduri montate in prisme de plexiglas transparent. Cu toate ca intre timp au aparut pe piata si led-uri mai mici consumatoare, de tip smd, am folosit acum led-uri identice pentru ca iluminatul sa nu fie diferit de al celorlalte vagoane. Oricum, pentru mine, epoca led-urilor de 3 mm incastrate in plexiglas, a trecut, locul fiind preluat de smd-urile mult mai practice.

Totodata, am profitat de demontarea modelului, pentru a vopsi podele in gri revell si pentru a face din forex de 1 mm grosime, placile de podea cu care sa acopar zona de deasupra suruburilor de prindere. In cest fel, lumina se reflecta diferit din podea evidentiind scaunele frumos executate.

In cabina de toaleta am amplasat puntea redresoare miniaturala, iar pentru colectarea curentului am folosit lamele de cupru de la un motor de macaz Piko distrus de preabuna lui functionalitate…
Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

2 Comments »

  • PetricA said:

    Cele mai frumoase vagoane, facute de nemti.Bravo aveti o colectie deosebita

  • selgrosss said:

    Frumoase vagoanele….este o garnitura ”completa acum” si foarte frumoasa!!1..Felicitari si Bafta

Leave a response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.