Home » Tunare vagoane

Vagoane Connex Piko – iluminare

11 January 2012 No Comment 1,389 vizualizări

Un set de trei vagoane Connex de la Piko, au primit instalatii de iluminare pe led-uri. Am folosit la fiecare cate o rigleta de 7 led-uri smd aranjate conform schemei urmatoare. Redresarea se face cu 4 diode, cate doua la fiecare capat, solutie mult mai practica decat cea cu punti redresoare pentru modelul de colectare pe axul osiei. Colectarea curectului se face pe osii, cu lamele tip Rally, dar taiate pe jumatate, astfel incat, cu o singura lamela se realizeaza colectarea de tensiune la un vagon. Nu este nevoie ca lamela sa fie atat de lata cum e cea originala. Montajul este realizat cu led-uri in paralel, pentru sistem analog, astfel incat la cea mai mica tensiune acestea se aprind. Stabilizarea se face cu un condensator electrolitic. Cele 7 led-uri sunt inseriate cu un rezistor de 580 ohmi. Pentru ridicarea la pozitie a rigletei, am confectionat la fiecare vagon cate doi pereti din forex de 2 mm grosime, pozitionati in capetele acestuia.

Un vagon a primit si lampi finale. Am folosit led-uri rosii de 3 mm, polizate in cap pentru inlaturarea lupei. Montate inseriate cu un rezistor de 1k, cele doua led-uri sunt stabilizate cu un condensator electrilitic de 1000 micro/25 volti. Montajul se aseaza perfect pe suportul din capatul vagonului astfel incat sa vina la pozitie fata de ghidul de lumina al vagonului. La final led-urile au fost vopsite cu negru acrilic pentru diminuarea luminii reziduale in capatul vagonului.

Leave a response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.