Home » Tunare vagoane

Vagoane Romanesti – imbunatatiri

3 September 2009 No Comment 628 vizualizări

vagonul cuseta

O lucrare executata pentru un coleg de club, domnul Gabi Sbigu.

Un vagon ceva mai lung pentru o rigleta obisnuita. In acest caz, am preferat sa confectionez rigleta adaptata la conditiile vagonului.

Adica am proiectat forma rigletei bazandu-ma pe incaperile vagonului pentru a ascunde componentele mari (puntea redresoare si condensatorul electrolitic). Acestea sunt plasate sub nivelul rigletei, ascunse prin toalete… Pentru captarea curentului am folosit lamelele excelente de la Raly pe care le-am fixat prin presiune si adeziv pe o placuta de forex de 1,2mm grosime lipita la randul sau sub boghiu. Gaura pentru fir este de numai 0,5 mm diametru si este numai in boghiu, prin carcasa vagonului trecandu-se firul prin gaurile deja existente.Sunt un numar de 5 led-uri tip SMD plasate in diverse compartimente.

Izolarea cu ziduri a compartimentelor creaza impresia ca numai unele sunt folosite de calatori. Am folosit un condensator de 450 micro/25 volti si un rezistor semireglabil de 500 ohmi. Punte de diode B380CI500

omuletiii din compartimente

vagonul dormitor

Acelasi procedeu am aplicat si vagonului dormitor. Si pentru el a trebuit confectionarea unei riglete mai lungi, cu amplasarea strategica a ledurilor si a componentelor mari deaoarece acoperisul destul de plat si jos, nu permite mascarea lor in spatiul de sub el.

In plus la acest vagon, la cererea propietarului, am montat si lampi finale. Acestea sun facute din leduri punctiforme de 1,8 mm diametru, legate in paralel intre ele si inseriate cu un rezistor de 890 ohmi. Am folosit leduri SMD alb-cald.


Leave a response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.