Home » Tunare vagoane

Vagon clasa 2 epoca a III-a – vagonul albasru

18 August 2009 No Comment 564 vizualizări

-iluminarea cu prisma si vopsire interior-

vagonul albastru

Dupa procedeul descris la Iluminare cu prisma la vagoane restaurant clasice , am modificat iluminatul si la vagonul de cls. a 2-a din acelasi set. Deoasebirea consta in faptul ca puntea redresoare si diodele le-am montat in cabina de toaleta de la capatul vagonului. (foto 1-5)
Pentru a duce tensiune acolo, am spiralat un fir nomofilar de cablu de telofonie sau din cel de retea PC. Spirele sunt pentru a se face conectarea cu nitul de fixarea al boghiului prin care vine curent de la osii. Spirele au rolul de a fixa bine, ca un resort, firul de contact pe nitul in cauza! Nu am vrut sa lipesc fir pe el. De fapt, intreaga cosntructie este demontabila integral, fara a fi nevoie de pistolul de lipit sau de altceva. In cazul in care se umbla la interiorul vagonului pentru alte operatii de rutina sau de intretinere, totul iese in afara foarte usor si compact! Deci am spiralat pe un surub de 1,2mm diametru cca. 5 spire, apoi pe partea de dedesubt a placii cu cabinele, am facut cu pila triunghiulara un canal pe sub toate banchetele. Acesta pentru aductia firului fara sa urc nivelul intregii placi. Prin acest canal la final am montat cablul de alimentare, pe care l-am fixat cu pistolul cu plastic la cald pe sub placa cu cabinele astfel incat la demontare intreaga instalatie de iluminat iese afara impreuna cu placa compartimentelor. Pe laterala prismei am lipit un autoadeziv, din cel folosit in medicina, alb-mat dar care are o granulatie care in final da la imagine ca si cum iluminatorul din plafonul vagonului ar avea geamuri mate cu model pe ele. (foto 15)
Pe spatele prismei este lipit argint de ciocolata. Ledurile sunt introduse de jos in sus iar alimentarea lor se face pe jos. Prisma intra la fix in spatiul desemnat iluminatorului, iar cele doua fire de alimentare au si rolul de a fixa prisma pe capac, asta deoarece, pe buloanele de prindere ale capacului, am facut cate un sant fin cat firul, pe ambele parti, astfel incat dupa ce intra in locul lui, firul mentine agatata prisma de buloanele de prindere (foto 10).
Apoi am facut un amestec de vopsea alb cu maro pt. a obtine un crem deschis cu care am piturat canapelele si spetezele acestor. Am mai inchis apoi vopseaua cu maro si am obtinut un cafea-cu-lapte, culoare preferata in acea epoca, cu care am vopsit peretii despartitori si usile compartimentelor. La final, podeaua am vopsit-o cu bronz-aluminiu!
Am incercat sa pun omuleti in vagon, dar se pare ca scara H0 nu se potriveste si la omuleti! (foto 8) as incerca omuleti de TT daca as avea 🙁
Rezultatul final se poate vedea atat in pozele de mai jos, cat si in filmuletul de la pagina de filme!
Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Leave a response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.