Home » Tunare vagoane

Vagon de posta lima

3 September 2009 No Comment 578 vizualizări

iluminat interior si lampa finala

Pentru colectarea curentului, am inlocuit osiile lima, ce aveau axul de plastic. Am folosit osii Piko izolate pe o parte. Am facut din forex de 4 mm grosime, cate o brida, pe care am lipit prin incalzire cu letconul, lamelele de colectare a curentului. Am executat apoi doua gauri de 0,5 mm pentru trecerea firelor prin podea. La final am vopsit bridele in negru astfel incat par cutii anexate sub vagon.
Lamele sunt fasii de 2 mm x 18 mm din folie elastica de cupru.

——————————————————————————————————————

Pentru lampile finale am folosit LED-uri punctiforme. Am profitat de faptul ca la un capat vagonul avea stilizat formatul de lampa finala si am dat gaura direct in mijlocul imitatiei de sticla a lampii. Prin spate am montat cele doua leduri in paralel, alimentate in serie cu un mini-bec de 12 volti pe post de rezistenta de balast. Daca nu folosit becuri, se poate inseria un rezistor de 800 ohmi.

——————————————————————————————————————

Tot in serie cu un mini-bec de 12 volti, am legat si cele trei leduri galben pal cu care se face iluminarea interiorului. Pentru sustinerea lor la nivelul plafonului, am confectionat picioare subtiri din sarma de cupru de la cablu de retea, lipite pe sarma de colectare a curentului si asftel a rezultat un suport subtire, usor si ieftin, fara prea multa munca si bataie de cap. Toate ledurile sunt alimentate printr-o punte redresoare de 0,5 A

Becurile au rolul de a limita curentul absorbit de led-uri. Se pot folosi cu succes diverse rezistoare in functie de ledurile avute. Becul insa este mai flexibil la curenti diferiti.

LED-uri si accesorii Iluminatul locomotivei este realizat cu LED-uri de inalta calitate,
super-luminoase comercializate de zeXstar
la cele mai bune preturi

Leave a response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.