Home » Tunare vagoane

Vagon de serviciu Mehano iluminat + lampa finala

18 August 2009 No Comment 709 vizualizări

Depourile Pan-Arin prezinta
MODIFICARI a´ la Prognosis (episodu’ 1)

Un vagon de serviciu Mehano transformat

Pentru inceput trebuie sa spun ca am gandit toata modificarea atat prin prisma unei alterari cat mai putine a aspectului exterior al vagonului, cat si prin aceea a unui acces cat mai usor la piese si la schimbarea acestora. Totul trebuia sa fie demontabil, modular, fara multe lipituri si fara blocaje astfel incat sa se poata usor modifica sau schimba piese ulterior.

– deci am facut un perete despartitor din placa de circuit, decupata pentru a insera un bec la mijloc, luminand astfel egal cele doua incaperi create,

“peretele” intra in podea intr-o fanta facuta din doua bucatele de rigla (pe care o sa le vopsesc in negru)

– pe acelasi “perete” am plantat ledul si rezistentele pt. lumina rosie si resp. girofar, pozitionate direct spre gaura de vedere.
In prelungirea ledului rosu, am montat un “betigash” din plastic transparent rosu – luat de pe la jocuri lego – (pe post de reductie de la Ø 3mm la Ø 2mm), pus intr-un cilindru negru (din piese lego-crestat la capat pt. a se introduce sau scoate usor ledul si pentru a se masca lumina rosie in interior). Pe afara, lampa se inchide si fixeaza cu un inel negru, pentru a crea efectul de raza si pentru a creea imaginea completa a unui far montat pasamite, pe afara.

Sfat:
Personal nu recomand taierea capului LED-ului pentru a reduce efectul de lupa al acesteia, dearece rostul masei de plastic din capul ledului este si de prelua din temperatura lui si de a o difuza egal. Taiere acestuia duce inevitabil la supraincalzirea jonctiunii LED-uli si in final reduce durata de viata a acestuia. Am preferat prelugirea cu un filtru de culoare, transparent, care are acelasi efect fara a distruge ledul in timp.

– pentru partea supra-etajata am folosit un led galben iar pe mers inapoi am pus un girofar galben din led intermitent stabilizat la 3,5 V si scos prin acoperis…

– colectoarele sunt confectionate din capete de panza de traforaj rosie, nemteasca, foarte flexibile si care nu oxideaza in timp. Acestea sunt introduse printr-o gara de 0.5 mm intr-o bucatica de plastic din rigla si lipita apoi sub boghiu…

– la final am adaugat folie de plastic transparent la ferestre pe care am fixat-o cu cate o picatura de vaselina pt. a se putea indeparta la nevoie foarte usor (vaselina lipeste bine prin vidare, tine cand impingi sau tragi, dar cedeaza prin alunecare laterala foarte usor) Very Happy

……………………………………………………………………………………………………………………………………………

Nemultumit de intensitatea luminii de la bec, la viteza mica, dar multumit de cum lumineaza cele trei vagoane clasice de calatori, facute pe leduri, am modificat in cele din urma si acest vagon, tot pe leduri.
In speta, am montat cate un led galben pe sens, in fiecare camera, plus pe mers inapoi, unul in supraetajare!
In acelasi timp, am marit valoarea rezistorului de pe ledul lampii finale, de la 1000 Ω la 1,5 KΩ…pentru a mai scadea din intensitatea luminii lampii finale!

Apoi, la sfatul lui cosmin, am tapat plafonul cu staniol, fapt care a dus la uniformizarea si marirea intesitatii luminii!

the end (happy end) Very Happy

A urmat apoi tuningul….

si…

A aparut cea mai noua editie a cartii “100 de sfaturi practice de modelism feroviar”

Recomand calduros aceasta carte ce poate fi luata in format digital. Cartea cuprinde o serie de trucuri si sfaturi practice pentru pasionatii de modelism feroviar. Secrete si solutii ingenioase pentru a economisi timp si bani in construirea unei diorame. Indrumari pas cu pas, scheme si tactici, metode de lucru si ghid complet pentru un modelist pasionat. Nu trebuie decat sa o platesti si sa o downloadezi si in 5 minute ai acces la toate informatiile de care ai nevoie.

Leave a response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.