Depourile Pan-Arin prezinta
MODIFICARI a´ la Prognosis (episodu’ 4)
Vagonul pe care m-am decis sa-l semnalizez cu lampi finale, avea din constructie introduse in lacasurile lampilor, fascicule din plastic rosu, fapt care m-a ajutat enorm.
In consecinta am demarat lucrarea prin confectionarea unor prisme din plexiglas transparent, la cotele necesare, avand inclinatie de 45° la fiecare capat, orientata spre exterior, pentru a reflecta lumina spre exterior.
Apoi, am imbracat prisma respectiva cu scoch negru lucios, pentru a impiedica reflectarea luminii rosii catre interiorul vagonului.
Prismei i-am efectuat in centrul interior o gaura pe dimensiunea diodei (nestrapunsa – este necesar ca marea parte a luminii sa ramana si sa fie redirectionata in interiorul prismei).
Inainte de “impachetarea” in scoch, prisma a fost bine slefuita si apoi i-am dat luciu cu ajutorul unui disc de placaj pe care am lipit o bucata de mocheta si pe care am pus pasta decapanta. Discul a fost montat pe o bormasina la turatie medie (atentie ca turatia mare duce la topirea plexiglasului).
In final, dupa finisare, prisma arata ca turnata din fabrica, perfect transparenta si fara urme de taieturi.
La final, prisma a fost lipita cu o picatura de “picatura”, pozitionata in dreptul lampilor finale originale vagonului.
In gaura din prisma am introdus ledul…
Pe rigleta de iluminat originala vagonului, am lipit rezistentele necesare reducerii tensiunii pe LED-uri (1000 Ω), apoi am alimentat ledul si l-am introdus in prisma respectiva.(Atentie la izolarea LED-ului fata de eventuale contacte accidentale cu sloturile rigolei!)
Operatia a fost identica si la capatul opus avand grija ca polaritatea LED-ului sa fie inversata, pentru a se aprinde pe celalat sens de mers.
Iata rezultatul final!
Leave a response!