Home » Tunare vagoane

Vagon frigorific Liliput – lampa finala

13 February 2011 One Comment 822 vizualizări

Cum deja am format o mica garnitura din 6 vagoane frigorifice, am decis ca este momentul sa dotam trenul cu o lampa finala, pentru traficul de marfa se desfasoara in Blumenberg mai mult pe timpul noptii. Am ales un vagon de la Liliput pentru ca instalatia de cuplare, mai simpla decat la Roco similar, permite montarea fara probleme a piesei de colectare de pe osia vagonului.

  • Vagonul este format din sasiu si caroserie cu acoperis, care se monteaza cu ajutorul a doua nituri cu capatul topit la cald. Pentru desfacere am decupat partea topita cu caterul si am decuplat cele doua componente. Pentru refixarea lor, am gaurit in axul de prindere, mai intai cu 1 mm si mai apoi cu 2mm, pentru a folosi minisuruburi. Acestea se obtin cu duiumul din demontarea unor unitati optice deterioarate, de la care scot si magnetii foarte puternici.
  • Felinarul este realizat din forex de 3 mm grosime iar lumina este asigurata de un led de 2mm diametru, montat prin perete prin presiune, in felinar, astfel incat poate fi scos cu mare usurinta pentru eventuale interventii ulterioare…
  • Partea energetica este asigurata de p punte redresoare, un condensator electrolitic de 2200 micro/16volti, o rezistenta de 920 ohmi. Intregul ansamblu este fixat pe podeaua sasiului cu banda dublu-adeziva.
  • Colectarea curentului se face pe fiecare osie polarizate diferit. Pentru trecerea curentul in partea superioara a sasiului, am efectuat gauri de 1,5 mm diametru prin placa de greutate.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Dupa cum se vede in imagine, lampa continua sa arda chiar si dupa ridicarea de pe sine….Photobucket

Schema dupa care este lucrat montajul:

One Comment »

  • PetricA said:

    Frumos

Leave a response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.