<!-- TRAFIC.RO - Mutare site: b20c0899d08ef48900 -->
Mi-am propus sa realizez in atelier vagonul macara din imagine. Un plan precis al acestuia inca nu am gasit dar ca inspiratie imi foloseste planul unei drezine poloneze. Dupa studierea vagonului si a posibilitatilor depoului PanArin, am decis ca voi folosi un vagon platforma, neinscriptionat, de la piko, un model ce avea lipsa cateva bare de sustinere a gardului de protectie si ale carui cuple erau rupte. Cred ca seamana intrucatva cu vagonul macara si in plus ma avantajeaza sistemul de sustinere a osiei, care are un joc in sasiu din fabricatie.
Ca motorizare am oscilat intre doua mini consacrate si numai dupa teste repetate am ales tot un motor de masinuta de curse rebobinat de mine pentru 12 volti. Roti dintate, axe melcate si pinioane din jucariile chinezesti demontate anul trecut. Am decis ca in actiunea mea sa pornesc de la realizarea tractiuni integrale urmand ca mai apoi sa construiesc cabina in functie de motorul ales. Este cat se poate de firesc mai ales ca si in realitate, o parte din aceste utilaje ajutatoare sunt relizate prin modificarea unui vagon, iar cabinele nu sunt standard, ci in functie de imaginatia si posibilitatile fabricantului.
Pentru antrenarea osiei am sectionat in doua un pinion pe care l-am fixat pe osie cu cianoacrilic. Axul melcat se sustine pe bucse facute din mine de pix durex, lipite si ele cu cianoacrilic pe suportul de osie.
Pentru corecta echilibrare axului bucselor, mai intai am lipit o bucata mai mare de tub, dupa intarire decupand partea nefolositoare din centrul suportului, o data cu decuparea acestuia pentru a face loc axului melcat.
Pe spatele suportului, am suplimentat rezistenta acestuia prin intarirea lui cu o piesa taiata din cartela de telefon, un plastic ceva mai rezistent decat forexul. Aliniamentul delor doua carucioare suport se face cu furtun din guma de silicon, furtun folosit la trusele de perfuzie, foarte flexibil si rezistent.
Pe axul central am montat o roata dintata care va fi antrenata de un pinion aflat pe axul motorului, pentru a reduce turatia acestuia si pentru a creste puterea de tractiune la viteza mica. Motorul va fi pozitionat in cabina sub nivelul geamurilor acesteia.
Urmeaza fixarea axului central la mijloc, prin bucse sectionate astfel incat axul sa fie usor demontabil, apoi montarea sistemului de colectare atensiunii, dupa care va incepe lucrul la partea superioara, respectiv montarea cutiei motorului, a cabinei si in final construirea bratului macaralei.
voi reveni pe parcursul lucrarii
2 Comments »
Posturi Recente
cele mai comentate
- Troleibuze la Slobozia
- BR 185 Connex Piko - iluminare pe led-uri
- Schema automatizare nr. 1b in circuit analog
- GAZ M20 Pobeda feroviară
- 060 EA de la Amintiri Feroviare
- ARO 320 - camioneta
- Schema automatizare nr. 3a in circuit analog
- TV 12F DeAgostini – pompieri – ep.2
- Ruta Constanta Trams la download
- TV 12F DeAgostini - SALVAREA
celel mai vizualizate
- Etajate de Romania – iluminare cu led-uri - 72,336 views
- Scheme de vopsire locomotive – 060 DA profile - 71,780 views
- Tramvaiul de intretinere G 15 – 3199 la final - 55,703 views
- Ruta Constanta Trams la download - 53,223 views
- Diorama de la Slobozia in reclama BRD - 52,664 views
- Gard viu home made - 48,562 views
- Actionare macaz cu servo – ultima varianta - 46,664 views
- Alte două frumuseţi - 38,890 views
- AroSlot DeAgostini in varianta Prognosis -2 - 38,820 views
- Cladirea Loktankstelle de la Stipp - 38,355 views
Foarte frumos, asteptam finalul 🙂
Nu ai mai postat cu asta? Mai lucrezi la el? Vrem noutati.
Leave a response!
Vanzari / Cumparari
Cuprins
Altele
Forum modelism
Comentarii Recente
Trenulete.info pe Facebook
Reclame