Home » Tunare vagoane

Vagon mic – iluminare pe led-uri – 3

17 December 2010 One Comment 1,957 vizualizări

Continuarea lucrarii de iluminarea a vagoanelor mici.

Pentru ca led-urile erau vizibile pe geam dintr-un anumit unghi, dar si pentru ca lumina generata de micile smd-uri galbene nu era pe placul meu, am continuat cu al treilea vagon din aceasta serie, insa am imbunatatit sistemul. Asta inseamna capatarea experientei, experienta pe care o impartasesc cu voi, citititori pasionati de trenulete.

Am hotarat ca trebuie sa urc placa de circuit pana la limita plafonului si pentru ca plasticul geamurilor nu imi permitea, am decis ca este cazul sa fac unele modificari. Astfel am scos sectorul de masa plastica transparenta aferent ferestrelor….
Photobucket
Si cu un cater, pe o coperta de agenda, am taiat usor si am separat ferestrele de partea superioara. Atentie la taiere, nu presati prea tare pentru ca materialul este casant. de asemeni am folosit freza pentru a indeparta gura de turnare de pe interiorul plafonului vagonului.

Photobucket
Dupa finisarea taieturii, cu Revell am lipit ferestrele la locul lor pe peretii laterali. Pe placa de circuit am plantat led-uri alb cald, de 3mm diametru, la care le-am slefuit lentila pentru modificarea unghiului de disipare a luminii si pentru eliminarea fasciculului.

Photobucket
Pentru fixarea placii de plafon am folosit banda dublu adeziva…

Photobucket
Rezultatul este pe masura efortului. Lumina este mult mai realista si in plus nu se mai vad lampile. La fel am procedat la toate vagoanele si la cel postal, astfel incat acum exista un set de 4+1 cu iluminare. Vagonul postal are si lumini finale dupa cum am descris in subiectul respectiv.

Photobucket

Pentru ca in decursul anilor, incepand dn 2007, numeroase persoane m-au ajutat cu diverse donatii, sustinand activitatea mea de modelist sarac si incepator, pentru ca in acest moment visul dioramei este implit, pentru ca Depoul PanArin a ajuns in stadiul in care isi permite sa sustina o campanie de mediatizare a modelismului feroviar, Duminica 19 decembrie, un grup de copii va vizitia Diorama la mine acasa, prilej cu care am hotarat donarea a doua seturi de vagoane clasice pe osii, unul fiind acesta, precum si doua locomotive cu abur Piko Junior, impreuna cu sinele aferente si variatoarele Piko necesare rularii garniturilor.

Sper ca in acest fel, sa incurajez modelismul feroviar in randul copiilor din Slobozia, oferind din putinul pe care il am, asa cum si mie mi-au fost facute donatii pentru sustinere la timpul potrivit. Vin sarbatorile, prilej cu care inimile noastre isi recapata marinimia si iubirea cu care bunul Dumnezeu ne-a inzestrat, dar pe care, le folosim atat de putin in restul timpului.

One Comment »

  • PetricA said:

    Frumos, mai ales postalul, la mine se vad firele pe interior

Leave a response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.