Home » Tunare vagoane

Vagonul de calatori cls. I seria 51 53 19 – iluminare

7 March 2011 No Comment 633 vizualizări

Sosite de la Botosani pentru iluminare, cele doua vagoane romanesti de la Tilligh au intrat azi in depoul PanArin pentru interventii. Primul, vagonul de cls. I, a primit riglete facute de mine acasa, cu led-uri smd albe, cate unul pentru fiecare compartiment, adica 9 bucati.  LED-urile sunt montate in paralel pentru a functiona atat in analog, cat si in digital, cunoscandu-se faptul ca inseriate, lumina apare abia la tensiune ceva mai mare, fapt destul de suparator in analog.
Led-urile sunt inseriate cu un rezistor de 820 ohmi si cu ajutorul unui condensator electrolitic de 1000 micro/25volti, legat in paralel, se inlatura palpaielile cauzate de alimentarea intrerupta sau de sinele murdare. Redresarea a fost facuta cu 4 diode 1n4001 iar pentru colectarea tensiunii s-au folosit lamele comercializate pe siturile de specialitate. Firul trece prin mijlocului axului boghiului, iar lamele actioneaza pe osiile ambelor vagoane.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Leave a response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.