Home » Tramvaie

Vagonul de tramvai ITB – garnitura 2 la final

5 November 2012 One Comment 2,152 vizualizări


In afara de faptul ca si acest set de tramvaie ITB a fost realizat cu sprijinul SpotDesign care a taiat toate componentele cu tehnologie laser de inalta clasa, ce ar mai putea fi spus? Numai atat, mi-am implinit inca un vis. Acela de a vedea tramvaiele copilariei mele ruland pe diorama de la Slobozia. Poate ca nu sunt aceste modele realizate asa cum ar iesi de pe poarta unei fabrici, dar sunt machetele mele, sunt functionale, ma mandresc cu ele.

Modelul de inspiratie a fost garnitura din imaginea alaturata, un tramvai tot din Iasi, usor modificat, astfel incat geamul de la mijloc are sector pentru aerisire, varianta pe care am adoptat-o si eu. Am ales ca model vagoanele de Iasi, pentru ca astfel am vrut sa multumesc colegului de la Iasi, modelistul Adrian Crenganis, care m-a inspirat si m-a ajutat cu planurile laterale initiale si cu numeroase poze ale vagonului!

Am ales sa lucrez cu lemn, placaj mai precis, pentru ca lemnul este un material viu, cu putere de exprimare, modelabil si rezistent. Sa nu uitam ca primele modele de tramvaie au avut mult lemn in compozitie! In afara de asta, lemnul este compatibil cu aracetul si vopseaua acrilica, materiale care ai confera rezistenta. Lemnul este si foarte usor de prelucrat prin slefuire, operatiune extrem de necesara in cazul acesti vagon, la care acoperisul are rotunjimi mai greu de optinut prin slefuirea plasticului.

M-am indreptat catre tramvaie pentru acestea sunt o pasiune launtrica, mai veche decat cea pentru trenuri, si pentru faptul ca in final am gasit solutia motorizarii unui astfel de vagon. Probabil ca voi continua cu V09 sau alt model din aceasta serie, asta pentru ca vagonul este la fel de clasic si de frumos, vagon pe care il voi realiza dupa aceleasi metode ca cele folosite in cazul celor doua garnituri ITB.
Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Cei interesati de achizitionarea kitului de constructie, se pot adresa direct firmei

Sunt interesat pe procurarea unor boghie de locomotive mehano pentru  confectionarea unor alte tramvaie.

Published on: Jul 28, 2011 @ 19:47

One Comment »

  • PetricA said:

    Va doresc sanatate si putere de munca, fiindca proiectele pe care le realizati, sunt deosebite, si din ce in ce mai frumoase. Felicitari!!

Leave a response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.