Home » Tramvaie

Vagonul de tramvai ITB -2

6 November 2012 No Comment 5,451 vizualizări

Au sosit piesele taiate pe laser la firma SpotDesign. In paralel am mai taiat un set de piese insa pe freza, la alta firma din Slobozia. Pentru ca initial am preluat proiectul asa cum l-am primit, se pare ca s-au strecurat ceva erori cauzate de faptul ca nu am luat in calcul atat grosimea frezei cat si latimea taieturii executata de raza laser. Ca atare, intregul proiect a iesit in afara cotelor. Asa ca am refacut desenele si pentru inceput am realizat primul meu vagon de tramvai ITB. Am inceput cu vagonul remorca. Ideal este ca la inceperea unui astfel de proiect sa iei in calcul toate problemele. Cum sunt la primul astfel de proiect, se pare ca nu am calculat totul asa cum trebuia si am facut numeroase adaptari la desenele pieselor. Este destul de important sa prevezi atat amplasarea mecanismelor de tractiune in vagonul tractor, cat si pozitionarea osiilor colectoare in vagonul remorca. Ambele vor fi dotate cu lumini de faruri si pozitii, potrivit fiecaruia, dar nu vor avea iluminat interior intrucat voi monta geamuri fumurii. Asta pentru ca trebuie mascat motorul si amgrenajele in vagonul tractor si nu ar da bine un vagon cu geamuri fumurii si unul cu geamuri transparente. Se pare ca lemnul este cel mai bun material in cazul prelucrarii cu laser, iar la freza merge cel mai bine ABS-ul.

In final insa vreau sa rezulte un proiect perfect, fara lacune, usor de montat, ca si un kitt din comert.
Gratie bunavointei domnului Cristal Alexandru de la SpotDesign, acest vis se va implini cat mai curand.

In acest moment, vagonul de proba, executat din placaj de 1 mm grosime, se afla pe bancul de lucru din Atelierele PanArin si arata cam asa:
Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Published on: Jun 25, 2011 @ 13:37

Leave a response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.