Astazi am confectionat sistemul de colectare a tensiunii si placa de alimentare a iluminarii de pozitii. Pentru colectare am folosit fir de coarda de chitara nr. 1 ca si grosime, care culeg tensiunea prin presiune usoara pe bandajul rotilor, inovatie care ajuta si la crearea unei mici suspensii, atat de necesara pentru ca rotile sa calce intotdeauna pe sine, chiar si atunci cand acestea trec peste unele denivelari…
Pe placa de alimentare am montat o punte redresoare, o rezistenta de 1k inseriata cu cele doua led-uri dreptunghiulare, la randul lor inseriate. Pentru stabilitate am montat in paralel cu led-urile un condensator de 3200 micro/35 volti, suficient pentru a anula intreruperile cauzate de alimentarea paguboasa din unele momente.
Urmeaza confectionarea geamurilor brumarii, asta pana cand soseste plicul cu piesele decupate de Spot Design, pe laser, pentru vagonul tractor. Dupa studiu pe net, am descoperit ca exista doua modele ale acestui vagon. Unul cu geamul din spate (luneta) tesit in unghi ca si in fata la parbriz, si unul cu geamul drept, ca la vagonul tractor, model pe care l-am vazut la vagonul cu nr. 100 care a circulat restaurat in Iasi cu ocazia aniversarii a o suta de ani de transport electric, poze oferite de Adrian Ionut Crenganis de la Club Modelism Feroviar Iasi. Asa ca voi confectiona ambele modele de vagoane!
Multumiri SpotDesign pentru decuparea materialelor necesare cu ajutorul laserului.
Published on: Jun 29, 2011 @ 16:15
Leave a response!