Home » Tramvaie

Vagonul de tramvai ITB -8

7 November 2012 No Comment 972 vizualizări


Astazi am continuat cu motorizarea efectiva a vagonului tractor. Am elaborat metoda cea mai eficienta pentru cuplarea boghiului de locomotiva mehano la vagonul ITB. Pentru asta am modificat cateva lucruri la boghiu astfel incat acesta sa intre corect in locasul sau. Am cautat sa dau o pozitie usor inclinata a vagonului spre fata, asa cum reiese din numeroasele poze primite de la Adrian Crenganis din Iasi, care a avut amabilitatea de a-mi oferi desenele initiale ale peretilor laterali si multe poze cu vagonul in diferite pozitii! Am adaugat numeroase accesorii, cum ar fi barele, bordurile care marginesc caroseria, semnalizatoarele superioare de directie, aerisirile din plafon,  precum si locasul central al placii cu numarul traseului pe care circula vagonul. Am montat motorul si am echilibrat dinamic si ca greutate macheta. In film puteti vedea cum se comporta tramvaiul pe Diorama de la Slobozia. Maine sper sa reusesc sa fac pantograful si sa dau o mana de vopsea machetei. Urmeaza si modificarea mastilor boghiului astfel incat sa semene cat mai mult cu ceea ce are vagonul ITB in zona rotilor.

Acest vis al meu, acest proiect realizat de mine acasa, nu ar fi putut sa iasa atat de bine fara implicarea directa a firmei SpotDesign, care a taiat piesele din material lemnos cu ajutorul tehnologiei laser!
Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Published on: Jul 3, 2011 @ 18:31

Leave a response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.