Home » Tramvaie

Vagonul de tramvai ITB -9 (inscriptionarea)

5 November 2012 No Comment 1,162 vizualizări

Tramvaiul meu a primit azi si inscriptionarile de rigoare. Vagonul tractor, a primit numarul 100, pentru ca reprezinta macheta tramvaiului reconditionat la Iasi cu ocazia omagierii a o suta de ani de transport electric.

Vagonul remorca a primit numarul 65, conform celui din poza dupa care m-am inspirat! Pe ambele am pus sigla ITB, desi la tractor va trebui sa o scot… nu se cade!

Aceasta este prima garnitura, si pentru ca mai am un boghiu cu care mai pot face un tramvai, voi reproduce acum un exemplar de Bucuresti. Sunt foarte multumit si de cum ruleaza, dar si de cum arata, chiar daca pozele, fiind pe macro, scot in evidenta deficiente de vopsire, pe diorama si cu ochiul liber, acestea nu mai sunt atat de evidente. Am lucrat modelele din lemn, din placaj mai precis, pe care le-am vopsit initial cu spray auto, culoarea deschisa, si apoi la pensula cu rosu si negru la geamuri. Din pacate, nu mi-au iesit geamurile asa cum as fi vrut, dar sper ca la urmatorul sa gasesc o solutie pentru asta sau mai bine renunt la vopsirea chederelor!

Sper sa dotez depoul PanArin cu macar 4 seturi de tramvaie, vehicule programate a fi folosite pe viitoarea diorama, cea pe care o planific de un an de zile, o diorama reprezentand un oras. Problema principala este constituita de liniile de tramvai care nu se gasesc, mai ales cele curbe, dar sper sa gasesc solutii pentru asta.

Tramvaiul perezentat nu ar fi putut sa iasa atat de bien fara implicarea firmei SpotDesign, care a  asigurat taierea pieselor componente cu ajutorul laserului. Multumiri SpotDesign si lui Adrian Crenganis pentru suport!
Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Published on: Jul 7, 2011 @ 21:33

Leave a response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.