Home » Tramvaie

Vagonul de tramvai ITB – garnitura 2

5 November 2012 One Comment 1,301 vizualizări

Am inceput lucrul la garnitura nr. 2 a tramvaiului clasic ITB. Aceasta garnitura va cuprinde un tractor model Iasi, plus doua vagoane remorci acelasi tip, cu cate trei geamuri plus geam de aerisire pe fereastra din mijloc. Si aceasta macheta este realizata din lemn, placaj de tei mai precis, in diverse grosimi, de la 1 mm peretii, la 2mm si resp. 3 mm diversele componente de sasiu. Toate piesele sunt decupate cu laser de catre SpotDesign Bucuresti, dupa modele realizate de mine in Corel Draw. Persoanele interesate de procurarea modelului taiat se pot adresa direct firmei SpotDesign pe pagina lor de net!
Tractiunea machetei este realizata cu ajutorului unui motor  de 12 volti care actioneaza un boghiu de locomotiva Mehano. Pantograful este home made, din sarma galvanizata de 0.5 diametru. Plafonul, multi-strat, este slefuit manual! Lestarea este realizata din bucati de plumb tipografic provenite de la linotip, masina antica de cules texte!

Vagonul tractor va avea lumini albe la faruri si ultimul vagon remorca va avea lumini de pozitie. Am ales confectionarea geamurilor din folie de acetofan de la casute, peste care am lipit autoadezivat brumariu, folie pentru geamuri de masini!
Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Published on: Jul 27, 2011 @ 19:47

One Comment »

  • Tatra said:

    Superb!
    Poate vii la Iasi, la a doua editie a “Tram and Train Model Fest”, cu ceva garnituri.
    Spor la “tramvait”!

Leave a response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.