Home » Alte lucrari

Bariera functionala – Crucile Sf. Andrei

17 August 2009 No Comment 934 vizualizări

Pentru iluminarea crucilor am folosit LED-ui punctiforme de 1,8mm diametru. Pentru ca nu am avut capse asa de mici, am confectionat parasolarele din hartie de imprimanta si carton de carti de vizita. Dupa ce am trasat cercurile, am facut gaurile necesare suportului rotund. Pentru letierele parasolarelor am folosit un sablon de desen tehnic, dupa care am trasat conturul acestora pe hartie

Photobucket

Photobucket

Am decupat si curbat pe un spiral letierele si apoi le-am intrudus in gaurile suporturilor si le-am lipit cu aracet. Dupa uscare am mai dat cate o mana de aracet peste tot pentru intarire.

Photobucket

Photobucket

Dupa uscare si intarire am vopsit cu negru acrilic numai partea din fata. Dupa uscarea vopselei am decupat cerculetele si am finisat conturul acestora. Cercul dupa care am taiat era desenat si pe spate asa ca vopseaua nu m-a incurcat deloc. Am anticipat asta.

Photobucket

Stalpul crucii este din placuta de circuit dublu placat. Pe fata am trasat o separare in doua benzi pentru alimentarea plusului la cele doua leduri iar pe spate a ramas o singura fasie pentru minusul comun. Separarea fasiilor am facut-o la rece, cu sublerul, prin treceri repetate apasand, fara sa folosesc decaparea cu adid azotic.

Photobucket

Am lipit ledurile si apoi am adaugat parasolarele. Dupa fixare le-am vopsit corespunzator si pe spate corectand si eventualele erori de piturare. Piciorusele ledurilor le-am vopsit cu negru. Staplul este vopsit cu gri metalic.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket


Montajul pentru lumina intermitenta este scos dintr-o jucarie veche a baiatului meu, o masinuta de politie. Din pacate cicuitul este exfoliat pe alocuri si merge foarte prost. Ba oscileaza, ba intra in fibrilatie. Am incercat sa-l repar dar nu ma pricep. O sa vad pana la urma poate nimeresc sa descopar ce are defect!

Photobucket
Filmul functionarii

Barierele si suportul

SERVO mecanismul

CRUCILE Sf. Andrei

ELECTRONICA si comenzile

Leave a response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.