Home » Filme atelier

film – Actionare macaz home made 3

10 October 2009 One Comment 1,355 vizualizări


2Dispozitivul inventat de mine, pentru actionarea macazelor pe baza unui mini-servo. Pentru implementarea acestuia pe diorama, am reconceput placa de baza a Blocului de Lumini Automat, care controleaza traficul pe ruta exterioara a dioramei de la Slobozia. Am refacut integral aceasta placa, astfel incat sa cuprinsa sistemul de control automat al liniilor si semafoarelor in paralel cu actinarea macazelor. Sistemul cuprinde automatizarea 3C si mecanismul de actionare a macazului. Fizic, sistemul realizeaza in analog, pornirea trenurilor din zona de linii duble din fata, concomitent cu comandarea macazelor in functie de prioritatea unui tren. Adica un tren care ajunge pe una din linii, opreste la semafor si comanda pornirea celui ce asteapa, sau daca este tren cu prioritate, isi comanda propriul semafor pe verde si trece fara oprire. Totul functioneaza cu relee simple temporizate cu condensatoare.

One Comment »

  • satmari said:

    Mortal, incredibil. Inventivitatea dumitale este pur si simplu remarcabila. Ar da orice inginerii de la Piko sa te aiba printre ei.

Leave a response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.